Sauna panel cedertræ

Sauna panel i cedertræ

Cederpanel lavet af cedertræ er en af verdens mest historiske og efterspurgte træsorter. Cedertræer vokser naturligt i store dele af Middelhavet, og siden oldtiden er de blevet brugt af mennesker til en lang række formål. Dets karakteristiske udseende og duft anses ofte for at give en følelse, som ikke kan genskabes med noget andet materiale.

Cedertræ er en unik vedligeholdelsesfri trætype

På grund af den naturlige modstand mod rådne og vedholdenheden ved at skifte klima, er det blevet populært at fremstille sauna-paneler i cedertræ. Trestypen er også let at behandle og mister sjældent sin form. Selvom cedertræ kan drage fordel af regelmæssig behandling, i det mindste ved at bevare dets oprindelige udseende, er mange kommet til at sætte pris på det mere grålige udseende, der over tid karakteriserer ubehandlede cederpaneler.

Cedertræ har et højt naturligt olieindhold

Årsagen til, at det betragtes som vedligeholdelsesfrit, er, at cedertræ indeholder relativt store mængder naturlige olier. Derfor har cedertræ den unikke evne til blot at holde sig frisk og sund. Da træ er et levende materiale, kan det være virkelig spændende at se, hvordan det tilpasser sig og ændrer sig ud fra omstændighederne i ens egen sauna . Sammenlignet med andre træsorter er cedertræ så vedligeholdelsesfri som naturlige materialer kan være.

Grid
List