Renser toksiner i kroppen

INFRABASTU & DETOX

Sved ordentligt i saunaen

Et ord, der er blevet mere almindeligt med årene. Men forskellige former for afgiftning har eksisteret på alle tidspunkter, selvom det ikke er blevet kaldt detox.

Finnere og tyrkere har deres traditioner med sauna-bade, indianere har deres sweatshirts. Indianerne har AyurVeda, som inkluderer urteblandinger, dampbad, oliemassage, skraber og tarmrensning. De kinesiske taoistiske skrifter læste om gentagne faste fra 3 til 14 dage, hvilket førte til et længere liv. Grækerne har brugt urte- og vandbade, mens tibetanerne har brugt meditation og massage og sauna i mange år til at rense kroppen. Overførsel og brug af bloddigel der suger blod var populær i lang tid i Europa. Forskellige former for afgiftning er blevet praktiseret over hele verden i tusinder af år.

Den store interesse for afgiftning historisk gennem årene er sandsynligvis baseret på en kombination af en oplevet velværefølelse ved afgiftning, men også bekymringer omkring forskellige sygdomme, når medicinsk videnskab ikke var så udviklet som i moderne tid, og man ønsket at sikre et fortsat godt helbred.

I dag har vi en meget god medicinsk ekspertise til at levere et godt helbred for befolkningen. Men nu ser vores miljø meget anderledes ud, det er nok at gå 60 år tilbage i den tid, hvor meget få kemikalier blev produceret. Verdens samlede kemiske produktion er steget fra syv millioner tons årligt i 1950 til ca. 400 millioner tons i 2005. Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD) vurderer, at værdien af den globale kemiske produktion vil stige med 85% mellem 1995 og 2020. I dag mere end 100.000 fabriksfremstillede kemikalier til daglig brug over hele verden. Mere end 30.000 kemikalier er tilgængelige på EU-markedet. Af disse er kun 5.000 testet og vurderet for deres indvirkning på sundheden og miljøet. Der er ingen viden om andre fag.

Forurenende stoffer og kemikalier findes overalt

Udvikling af miljøet og vores kost gør det umuligt at undgå eksponering for toksiner og forurenende stoffer. Dagens fødevarer behandles stort set gennem modifikation, raffineres eller hærdes med et lavere ernæringsindhold som et resultat. Fødevaren indeholder transfedt, tilsætningsstoffer, pesticider, farvestoffer og konserveringsmidler.   Meget af det, vi drikker og spiser, kommer i plastbeholdere af en eller anden art, hvilket betyder, at vi konstant udsættes for ftalater (blødgører i plast)

Det er almindelig viden, at der er forurenende stoffer i luften i form af udstødningsgasser. Alle har sandsynligvis kendt duften af noget "nyt" som det indre af en bil, taske, sko, møbler - en lugt, der bringer kemikalier ind i lungerne. Ud over luft og mad er der farlige kemikalier i de fleste af de produkter, vi omgiver os med. Nogle eksempler er hudplejeprodukter, tøj, kosmetik, maling, plastikartikler, rengøringsprodukter, trykfarver, vaskemidler osv. Listen kan være lang. Fabriksfremstillede kemikalier findes i næsten alt, hvad vi bruger.

forureninger

Miljøgifte er et samlet navn på toksiner, der har en negativ indvirkning på miljøet i naturen. Miljøgifte beskadiger organismenes funktioner. Flere toksiner er meget stabile, dvs. de bryder ikke ned eller nedbrydes meget langsomt. Miljøgifte kan være fedtopløseligt / lipofilt og opbevares og akkumuleres i organismernes fedt og fedtvæv. Andre giftstoffer binder til proteiner.

Miljøgifte kan opdeles i mange forskellige grupper, såsom tungmetaller (cadmium, kviksølv, bly) organiske forbindelser (klorforbindelser som Freon, bromforbindelser som flammehæmmende alkylphenoler som blødgørere i tekstiler) og kunstige miljøgifter (menneskeskabte).

Blodprøver fra 1940'erne viser, at før anden verdenskrig indeholdt blod og væv i mennesker næsten ingen toksiner eller kontaminanter. I dag ser det anderledes ud. Alle mennesker på jorden har i dag spor af miljøgifter fra gruppen af organiske toksiner i kroppen.  

Disse toksiner er normalt fedtopløselige, og det betyder, at de hurtigt kan spredes inden i fødekæden, opbevares der og forblive i fedtvævet hos mennesker og dyr.

De organiske forurenende stoffer spredes globalt og akkumuleres i koldere områder, hvilket giver anledning til ophobning ved polerne. Der er også en berigelse fra mor til barn. Et faktum, der har påvirket inuitbørn (eskimiske spædbørn), som får høje niveauer af organisk forurening gennem modermælk.


Kroppen er forbløffende

Kroppen har en fantastisk evne til at rense sig selv. Denne opgave er opdelt i 5 organer. I den første fase beskriver vi fire af disse organer.

 

1. Lungerne er det mest afgiftende organ, der udsættes mest for miljøet. Gennem luftrøret bringes luften ned til den mindste gren af luftrøret. Langs disse alveolære passager, som er ca. 0,5 mm i tværsnit, sidder række i række alveoli (lungeblisterne). En alveol er halvkugleformet og kun 0,1-0,2 mm i diameter ved udånding og indånding dobbelt så stor. Lungevævet er hovedsageligt alveoler.   Hver alveol er omgivet af et meget fint forgreningsnetværk af blodkar. Ved indånding er lungerne fyldt med ilt og de miljøgifte, der leveres i luften. Lungerne udsender kuldioxid og giftige stoffer, hver gang du udånder. Gasser absorberes gennem cellemembranen og filtreres gennem blodet til kroppen.

 

2. Nyrerne   regulerer kroppens pH, væskebalance og calciummetabolisme. Nyrens funktionelle basisenhed er en nefron. Der er omkring en million nefroner i hver nyre. Disse kan ses som små rensestationer. Selvom vægten af nyrerne kun svarer til ca. 0,5% af den samlede vægt af organismen, strømmer mindst 20-25% af minutvolumenet af blodcirkulation gennem dem. Hver time kan alt blod i kroppen passere nyrerne næsten tyve gange. Her filtreres blodet sammen med slaggprodukter, medikamenter og toksiner. Udskillelse af nyre er kroppens vigtigste metode til frigivelse af vandopløselige slaggerprodukter. Cirka 0,1% af det blod, der filtreres, omdannes til urin.

 

3. Tarmen behandler omkring 25.000 kilo mad i løbet af en levetid, og det er først og fremmest her, at kroppen konfronteres med allergifremkaldende stoffer og miljøgifter. Slimhinden i maven og tarmen er 200 gange større end hele kropsoverfladen og dermed følsom over for eksponering af toksiner. Tyktarmen er en vigtig kanal til absorption af rester og slaggprodukter efter afslutningen af fordøjelsesprocessen. Tarmens rolle i afgiftningsprocessen er meget vigtig. En tarmflora i ubalance reducerer den hastighed, hvormed normale mængder toksiner kan fjernes via maven og tarmkanalen.  

 

4. Leveren er langt den største kirtel i kroppen og vejer ca. 1,5 kg. Normalt er leveren opdelt i to lober, hvor den højre er flere gange større end den venstre (i en mere raffineret opdeling består den af fire lober). Blodet pumpes gennem leveren og udsættes for enzymer (inklusive cytochrome P450) for at binde og fjerne kemikalier og slaggprodukter. Leveren producerer galden. I midten af leverens nedre overflade er leverkanalen, til leverkanalen lukker galdeblæren via en galdeblærekanal. Her transporteres galde, som derefter opbevares i galdeblæren. Den galden, der opbevares i galdeblæren, transporteres ind i tolvfingertarmen, hvor galden hæver pH-værdien og hjælper med fordøjelsen af hovedsageligt fedt. Nogle stoffer, som leveren renser fra blodet, dræner den ud sammen med den dannede galle (ud med afføringen). Leveren tager også sig af de fleste toksiner, der kan være til stede i blodet, såsom ethanol og medikamenter.

Kroppens rensestationer.

Vi har her illustreret fire af kroppens fem rensestationer, i meget enkle vendinger er anatomien og fysiologien af organerne blevet beskrevet.   Af de ovennævnte organer er det hovedsageligt i leveren, nyrerne og tarmerne, men også huden (se nedenfor), hvor miljøgiftene opbevares / sidder fast. Din krop afgiftes dagligt, så længe den er i god stand. Undertiden opstår der dog problemer, og flere toksiner kommer ind i kroppen, end kroppen selv kan fjerne. Forgift kan komme fra og forværres af cellulært affald *, forurenende mave ubalance, stress, dårlig kost, sygdomme, arbejdsmiljø (raffinaderier, kemisk produktion, brandmænd osv.) Receptpligtig medicin, rygning, overforbrug af alkohol narkotika søvnløshed osv.   Der er mange forskellige anbefalinger til, hvordan man bedst understøtter og optimerer kroppens renseprocesser. Hvordan vi udfører rensning af nyrerne, tarmrensning og leverrensning er ikke noget, vi vil belyse. Der er flere muligheder at vælge imellem, fra enkle tip til mere detaljerede detox-kurer.

Baseret på individuelle symptomer og problembilleder, er det vigtigt at gøre dig bekendt med de forskellige afgiftningsbehandlinger, der anbefales, og finde en detox-tilgang, der føles bedst.

  * En celle kan sammenlignes med et menneske i miniatyr. Cellen indånder, spiser og producerer affald, der får den menneskelige krop til at trække vejret, spise og bortskaffe affald.

Kroppens femte renseorgan Huden
( Latin cutis & græsk derma )

 

5. Huden er kroppens største og tyngste krop. Huden på et menneske vejer normalt fire til fem kilo, og med fedtlaget i det subkutane væv inkluderet, kan vægten udgøre en femtedel af den samlede kropsvægt. En voksnes hudområde er mellem 1,5-2 kvadratmeter.

Det har flere funktioner; det beskytter underliggende væv, det har betydning for kroppens varme regulering og fornemmelse, det har en blodreserve og det er et sekretorisk organ . Desuden fremstilles D-vitamin i huden af forløberen for vitaminet.

Huden er opdelt i tre lag

Epidermis ydre lag af huden. Tykkelsen varierer på forskellige dele af kroppen. Den hud, der bæres meget, for eksempel hånds- og fodsåler, har tyk epidermis. Det kan være en millimeter tyk eller mere. Resten over huden kan være mellem ca. 0,05-1,5 mm tyk. Den tyndeste hud er på overkroppen. De yderste cellelag danner et beskyttende dødt hornlag. Hornlaget er dækket med fedt fra talgkirtlerne. Vand og vandopløselige stoffer er vanskelige at passere gennem huden, fedtopløselige stoffer meget lettere. Fedtopløselige stoffer som steroidhormoner og nogle giftige gasser kan forårsage generelle symptomer, selvom de kun er kommet i kontakt med huden. (Steroidhormoner er kønshormoner såsom testosteron og østrogen, hvor kolesterol er byggestenen. D-vitamin er også et steroidhormon dannet af kolesterol.) Epidermis indeholder ikke blodkar, det leveres ved diffusion fra underliggende hudlag.

Huden er placeret under overhuden. Læderhuden er mellem en halv og tre millimeter tyk og tykst på bagsiden. Grænsen mellem de to hudlag er bølgepap. Læderhuden består af bindevæv, der indeholder masser af proteinfibre af kollagen og elastin. Derfor er læderhuden både stærk og elastisk. Med alderen falder antallet af elastiske fibre, og huden bliver derfor slap og rynket. Læderhuden har en masse blodkar. Disse blodkar deltager i kroppens varme regulering. Det cirkulerer 5-10 gange mere blod i huden, end dens forsyning kræver. Huden fungerer således også som en blodreserve. Ved chok (via adrenalineffekten) overføres blod fra huden til de indre organer (hjerne, hjerte). Bleg hud er et af de vigtigste tegn på chok. Blodcirkulation i læderhuden er vigtig for at opretholde den rigtige temperatur. Når det er koldt, samles blodkarene, så mindre blod cirkulerer gennem huden. Derefter forlader mindre varme kroppen. I et køligt miljø og i hvile passerer 200-350 ml blod gennem huden pr. Minut. Når det er varmt, bliver huden rødere, efterhånden som mere blod cirkulerer i de udvidede blodkar. Det giver varme mulighed for at forlade kroppen og køle ned. I varmen kan mængden af blod, der cirkulerer pr. Minut, være op til 3,5 liter. Læderhuden indeholder lymfekar, sansekropper, nerver, hårsækker, talgkirtler og svedkirtler.

Underhuden tager under huden. Der er ingen klar grænse mellem disse to hudlag. Det subkutane væv består af porøst bindevæv og mange fedtceller. Den gennemsnitlige tykkelse af det subkutane væv er 2-10 millimeter hos en mager person. Hos en overvægtig person kan det subkutane fedtvæv være nærmere 10 cm tykt, for eksempel på maven og omkring hofterne.

Giftige stoffer, der kommer ind i kroppen via lungerne eller via fordøjelsesorganerne transporteres via blod og lymfe. De opbevares i fedtforekomster i det subkutane væv, indtil det udskilles gennem porerne. Det ydre lag af overhuden består af tætpakkede celler, men er ikke desto mindre porøst. Vand og vandopløselige stoffer er vanskelige at passere gennem overhuden, fedtopløselige stoffer meget lettere. Fedtopløselige stoffer som steroidhormoner og nogle giftige gasser kan forårsage generelle symptomer, selvom de kun er kommet i kontakt med huden. Det er tydeligt, at der samles en masse toksiner i kroppens fedtvæv. Den bedste måde at overvinde dette på er ved at svede. Afgiftningsbehandlinger, der inkluderer saunabad, har eksisteret langt tilbage i tiden. Traditionelle sauna-bade betyder, at kroppen forbliver i et opvarmet rum, hvor den varme luft skal varme huden og derved få kroppen til at svede for at sænke kropstemperaturen. Det kan være vanskeligt for mange at opholde sig i høje temperaturer, hvor inhalationsluften er meget varm og fugtig. For mennesker med en eller anden form for hjerteproblemer eller højt blodtryk kan det i nogle tilfælde være direkte forbundet med sundhedsrisici.

Infrarød sauna giver en infrarød strålevarme

Hvad er strålende varme nøjagtigt? Det er helt ufarligt og har intet at gøre med hverken ultraviolet stråling (som forårsager solskoldning og kan skade huden) eller radioaktiv stråling. Ordet stråling kan let producere en negativ lyd, hvilket ikke er tilfældet med varmestråling.

Varmestråling er simpelthen en form for energi, der opvarmer genstanden direkte gennem en proces, der kaldes konvertering (der er en konvertering / overførsel af varme). Denne opvarmning foregår uden, at luften derimod opvarmes. Strålevarme er det, der kaldes infrarød energi. Vores atmosfære har et "vindue", der er åbent for IR-stråling med en mikronlængde på 7-14 for at nå jordoverfladen. Når jorden derefter opvarmes, udsender denne IR stråling i en bølgelængde på 7-14 mikron med en top på 10 mikron. Den infrarøde stråling, som jorden sender væk, kaldes terrestrisk stråling

Vores egne kroppe udstråler infrarød energi gennem vores hud mellem 3-50 mikron, hovedsagelig ved 9,4 mikron bølgelængde. Vores håndflader udsender infrarød stråling på et niveau på 8-14 mikron. Healing lægger på er en tradition, der går 3.000 år tilbage. (mikron = antal bølgelængder pr. cm -1)

Traditionel sauna opvarmes efter konvektionsprincippet

Infrarød stråling kaldes normalt varmestråling. Imidlertid er IR-stråling og varmestråling ikke altid det samme, al varmeoverførsel gennem stråling er ikke infrarød stråling. En konventionel varmelegeme eller varmelegeme i en traditionel sauna opvarmes i henhold til konvektionsprincippet ved at opvarme luften i rummet. Den opvarmede luft stiger over varmeelementet / enheden. Under taget bliver det først varmt og behageligt, men når det køler ned, synker den varme luft langs væggen og strømmer som kold luft langs gulvet tilbage til varmekælderen, hvor den opvarmes igen. Luften i rummet er varmere end væggene og møblerne. Når du vejr rummet

Vandets betydning

Vand leverer alle former for liv. Vores kroppe består af ca. 70% vand, og det meste af den mad, vi spiser, indeholder ca. 70% vand. Alle kropsvæsker indeholder vand. Blodet består af ca.

90% vand. Vand findes i hele kroppen, både inden i og uden for cellerne. Det er nøglen til alle kropslige funktioner. Den transporterer næring til alle celler og transporterer affaldsprodukter, der er dannet i forbindelse med deres stofskifte. Vand regulerer også kropstemperaturen ved at svede.

At vand er så til stede i vores kroppe, er af stor betydning for den infrarøde varmestråling og dets afgiftende detoxeffekt i kroppen.

Hvorfor er vand så vigtigt? Ved en temperatur på -2730 C er det absolutte nulpunkt alle atomer helt stille. Der er ingen bevægelser her. I et fast stof som is, ligger vandmolekylerne i et regelmæssigt mønster, en struktur. Selvom molekylerne er bundet til hinanden, er molekylerne ikke helt stille, de vibrerer omkring deres særlige positioner, de har en varme bevægelse. Jo højere temperatur, jo større er varmebevægelserne. Hvis du varmer is, øger varmen bevægelsen. Det modvirker tiltrækningen mellem vandmolekylerne. På smeltepunktet bliver varmebevægelserne så voldsomme, at molekylerne kan begynde at opløses fra hinanden, fra deres steder, og der har dannet sig flydende vand. Tilsætning af varme til vandmolekylerne vil øge vandmolekylernes bevægelse og påvirke tiltrækningen mellem molekylerne.

Betydningen af det infrarøde lys

Vand absorberer lys. Det infrarøde segment i den elektromagnetiske (farve) skala er placeret lige under = under det røde synlige lys. Infrarødt lys er et begrænset spektrum af lysenergi fra solen (eller kunstig kilde), men på grund af dets længere bølgelængder kan det ikke ses af det menneskelige øje som ultraviolette stråler. I både synligt lys og infrarødt lys forårsager vandmolekylets vibrationstilstand absorptionen. Blåt lys absorberes meget lidt, mens rødt lys absorberes ca. 3 størrelsesordener mere. Langbølget infrarød stråling som genereret i en infrarød sauna svarer så tæt som muligt til kroppens egen strålingsenergi. Dette giver os mulighed for at absorbere så meget som 93% af de infrarøde bølger, der rammer kroppen. Alle mennesker udsender og modtager lange bølger infrarøde stråler mellem 6-20 mikron. Det mest fordelagtige område af bølgerne for mennesker er mellem 7-14 mikron. Dette interval, kendt som de vitale stråler, har vist sig at give en række positive effekter på kroppen. Et interval, der svarer godt til 9,4 mikron af vandmolekylet.

Varmen fra de langbølgede infrarøde stråler kan let optages af den store mængde vandmolekyler, der findes i kroppen. Når strålerne passerer gennem huden, overgår den fra lysenergi til varmeenergi. Der vil være en dyb opvarmning af kroppen. Når kropstemperaturen stiger, reagerer kroppen med at skulle køle ned. Sved er en del af kroppens kølesystem og er afgørende, da vi er nødt til at regulere vores kropstemperatur. Når sveden sætter sig på huden, er der brug for en masse termisk energi for at den kan tørre / fordampe. Denne energi tages fra kroppen, der holder den kølig. Normalt svedes en halv liter væske om dagen. Flere liter kan svedes med stor indsats og høje temperaturer. De langbølgede infrarøde stråler får vandmolekylerne til at nedbrydes, vandklynger (vandets molekylkæder) bliver mindre og danner et hexagonalt mønster. I forbindelse med dette frigøres aflejringer og slaggprodukter, som kroppen ikke umiddelbart har formået at bortskaffe, blandt andet mange miljøgifter, der er fedtopløselige og forbliver i kroppens fedtvæv. Idet kroppen let optager infrarød strålevarme, giver dette en effektiv opvarmning af kroppen i dybden, vandmolekylerne påvirkes, og kraftig svedning finder sted. Når man sammenligner traditionelle saunaer med infrarøde saunaer, har amerikanske studier vist følgende på analyse af sved;


Infrarød sauna Traditionel sauna

80% vand 97% vand

20% gift 3% gift

Giftstoffer akkumuleret i kroppen er ofte årsagen til en række sundhedsmæssige problemer. Som vi har beskrevet ovenfor, er kroppen virkelig forbløffende. Det har et unikt fysiologisk og anatomisk design, der bedst tager sig af sig selv. Når kroppen signalerer eller vores indsigt får os til at forstå, at vi skal afslutte vores livsstil for at føle os bedre, er vejen til den ikke helt let at følge. Det er vigtigt at finde en harmoni med diætøvelse for at fjerne giftstoffer i ens hverdag (nikotin, alkohol) og om muligt se på, hvad man udsættes for i deres arbejdsmiljø og muligvis. i hjemmet. Udviklingen i vores miljø og hvordan vi lever i dag har skabt et behov for at hjælpe kroppen i dens arbejde. Forhøjede niveauer af uønskede stoffer såvel som nye uønskede giftstoffer i både vores diæt og i vores miljø har øget interessen for at være "ren indefra".

En måde at gøre dette på er at regelmæssigt massere i en infrarød sauna. I en Luxway-infrarød sauna modtager kroppen effektiv detox-støtte. Varm lykke på vej til en sundere lever.