Hvad er infrarødt lys, og hvordan bruges det i saunaen?

Om infrarøde varmebølger og infrarødt lys

Infrarøde stråler med lang bølge produceret i vores saunaer er en del af et specifikt segment af lysets spektre.

Det meste af solens energi kommer fra det infrarøde frekvensområde. Infrarød er en form for strålevarme, der opvarmer genstande direkte uden at varme den omgivende luft. Mennesker, dyr og planter absorberer naturligt varmen fra de infrarøde stråler. Materialer og væsker kan også absorbere infrarødt lys / energi.

Du har sandsynligvis oplevet varmen fra sandet på stranden en solrig sommerdag. Infrarøde varmebølgeres evne til at varme op er klar. Når vi er i direkte sollys, føler vi os varme, da vores krop optager de infrarøde stråler. Hvis en sky går forbi og skygger solen, føler vi os straks koldere. Dette skyldes ikke, at udetemperaturen falder, uden at skyen forhindrer de infrarøde stråler i at nå os. Det er det langbølgede infrarøde lys, der opleves som varme, når man opholder sig i solen.

Infrarøde stråler er en form for lys / energi, der er usynlig for det menneskelige øje. Infrarød må dog ikke blandes med UV (ultraviolette) stråler, der kan forbrænde og beskadige huden.

Infraröda värmevågor

 

Hvordan genereres infrarøde varmebølger i en sauna?

Synligt lys, som vi alle har erfaring med, under denne gruppe eller 'infra' til rødt lys finder vi det infrarøde lys. Infrarødt lys er det næst laveste energibånd af lys og er ikke synligt for det blotte øje.

Det elektromagnetiske spektrums infrarøde segment er opdelt i 3 dele baseret på dets bølgelængde. Nær - mellem - lang - bølge infrarøde stråler.

Infrarøde stråler med lang bølge

Eller FIR (langt infrarød), også kendt som strålingsvarme, er en form for energi, der opvarmer genstande direkte. Dette gennem en proces kaldet konvertering (transformation) Vandmolekyler og organisk stof absorberer let infrarød varmeenergi, fordi deres resonansfrekvens konsekvent og kraftigt følger den samme bølgefrekvens som infrarødt lys. Og på denne måde bliver både radiatoren (varmeelementet) og modtageren frekvensen.

En langbølget infrarød sauna

Infrarødt lys er et naturfænomen og er den del af solens usynlige spektre, der giver os mennesker, dyr og natur, varme her på vores jord og er derfor absolut vigtig for jordens overlevelse. Karakteristisk for en infrarød sauna, hvor det anvendte lys er, at det trænger dybt ind i vores organisme og varmer kroppen indefra. En infrarød sauna fungerer således i direkte kontrast til en traditionel sauna. Infrarødt lys trænger dybt ind i kroppen og dets væv, og du føler det som blødt og behageligt.

Den langbølgede infrarøde varme trænger ind i det organiske stof på en dybere måde end for eksempel luftopvarmningen i en traditionel sauna. Infrarød varmeterapi giver en meget glat opvarmningseffekt inde i kroppen i stedet for udenfor. Når organisk stof opvarmes af nær infrarøde stråler (0,76-5 mikron), bliver overfladen varmere end indersiden. Opvarmningen af ​​indersiden foregår ved at lede varmen fra overfladen.

Det meste af energien, som solen producerer, er inden for det infrarøde lysspektrum. Atmosfæren tillader infrarøde stråler mellem 7-14 mikron, og når jorden opvarmes, udstråler den infrarøde stråler mellem 7-14 mikron med en top på 10 mikron. Vi er omgivet af mange forskellige bølgelængder, der spreder sig omkring os, nogle frekvenser passerer gennem os, mens andre afspejles i stien. F.eks. Reflekteres spektret af synligt lys med deres meget korte bølger væk fra os, mens radiobølger med en lang bølgelængde kun passerer gennem vores kroppe. Nogle bølgelængder absorberes af et materiale og opvarmer det. For vores kroppe og andre levende organiske materialer er de infrarøde stråler med lang bølge, der er de varmegenererende bølger. Vi lever i et miljø fyldt med langbølgede infrarøde stråler, vores kroppe modtager dem og udsender dem samtidig. En menneskelig hånd udstråler infrarød energi mellem 8-14 mikron. Dette er også grundlaget for den 3000 år gamle kinesiske håndlægningstradition, hvor de helbredende virkninger af disse naturlige infrarøde stråler er blevet anvendt.

Mennesket består af 70% vand.

Det faktum, at mennesket består af 70% vand, er af stor betydning for de mange positive effekter af langbølgerens infrarøde stråler på kroppen. Vandmolekylets resonansfrekvens er 9,4 mikron, og de infrarøde stråler med lang bølge spænder over 7-14 mikron. For lettere at prøve at illustrere, hvad det betyder, kan du tænke på en metalskål med vand, fugte hånden gnide kanten af ​​skålen med en åben hånd, en kedelig tone høres, og du kan se, hvordan vandet ripples på overfladen for at stige, så det er resonans. Resonans opstår, når vandet i skålen tilfældigvis har den samme resonansfrekvens (selvfrekvens) som hyppigheden af ​​en ekstern påført kraft. I dette tilfælde tonen fra hånden på kanten af ​​skålen.