Sauna med farveterapi

Sauna med farveterapi

Videnskaben om, hvordan farver påvirker os, er mindst 200 år gammel, måske længere. Det var i begyndelsen af 1800-tallet, at forfatteren og naturforskeren Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) udgav sine banebrydende værker om farvepsykologi.

Farver er overalt omkring os, og uden at tænke over det, former vi vores omgivelser efter vores præferencer. Vi træffer farvevalg, hver gang vi beslutter, hvad vi skal have på, hvad vi skal spise, og hvordan vi skal indrette vores hjem. De farver, vi omgiver os med i vores dagligdag, påvirker os, vores adfærd og vores følelser. Ved at øge vores bevidsthed om farvernes kraft kan vi begynde at bruge dem til at skabe positive forandringer i vores liv. Färgterapi perfekt för bastu

Forskellige farver i en sauna

Mange psykologer har studeret farver og deres betydning og har fundet ud af, at farver opfattes forskelligt og skaber en eller anden form for reaktion hos de fleste mennesker. Det har dog været svært at klarlægge præcis, hvad farver får os til at føle, fordi det også til en vis grad afhænger af kultur, tid og sted. Selvom der er forskellige meninger om, hvordan farver påvirker os, er der enighed om, at de er meget vigtige og ofte påvirker os mere, end vi tror. Psykologer og forskere er ikke enige om, hvad farver gør ved os, men de er enige om, at de har en indvirkning på vores følelser og adfærd.

Farver som en påvirkning

Metoden med at bruge farver til at påvirke mennesker fysisk og psykisk kaldes kromoterapi. Denne viden har længe været kendt i mange gamle kulturer i Egypten, Persien, Tibet, Indien og Kina. I Vesten har brugen af farver til terapeutiske formål ikke været så udbredt. I begyndelsen af det 20. århundrede udviklede Rudolf Steiner på baggrund af Goethes farvelære en særlig brug af farver i kunst og terapi. Siden da har yderligere impulser gjort farveterapi mere udbredt. I dag bruges lys og farver også på forskellige måder i den almindelige medicin i mange lande.

Kromterapi, også kaldet farveterapi, kolorologi, farveterapi eller chromaterapi, er en alternativ behandlingsmetode, som betragtes som pseudovidenskab. I vores sortiment af saunaer finder du kromoterapienheder i loftet på alle modeller. Nogle modeller har også såkaldt professionel farveterapi, hvilket betyder et højere LUX / LED-lys, der oplyser området.

Gul farve

Stimulerer sanserne og renser sindet, lindrer depression, letter fordøjelsen, øger lysten til viden, forbedrer hukommelsen og logisk tænkning og indlæringsevne.

Blå farve Har en beroligende effekt på krop og sind. Velegnet til kreativ tænkning og meditation.

Grøn farve

Forfriskende og afslappende effekt, reducerer angst. Lindrer stresssymptomer og hovedpine, fremmer forsoning og tilgivelse.

Rød farve

Motiverer, opmuntrer og "speeder op" for øget adrenalin. Fremmer lidenskab, vitalitet og en følelse af velvære. Påvirker blodbanen og lungerne.

Orange farve

Står for styrke, dristighed og er en farve for aktivitet.

Violet farve

Bringer ro og sindsro.

Vinrød farve

Inviterer dig til at være komfortabel.

Brun farve

Giver tryghed og tillid.

Turkis farve

Fremmer evnen til at træffe beslutninger.

Indigo farve

Står for intuition og spiritualitet.