Sauna med farveterapi

Sauna med farveterapi

Videnskaben om, hvordan farver påvirker os, er mindst 200 år gammel, måske længere. Det var i begyndelsen af 1800-tallet, at forfatteren og naturforskeren Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) udgav sine banebrydende værker om farvepsykologi.

Farver er rundt omkring os, og uden at tænke over det, former vi vores omgivelser baseret på vores præferencer. Vi tager farvevalg hver gang vi beslutter hvad vi skal have, hvad vi skal spise og hvordan man dekorerer hjemmet. De farver, vi omgiver os med i vores hverdag, påvirker os, vores opførsel og vores følelser. Ved at øge vores opmærksomhed om farvenes styrke, kan vi begynde at bruge disse til at foretage positive andringer i vores liv. Farveterapi perfekt til sauna

Forskellige farver i en sauna

Mange psykologer har studeret farve og dens betydning og har været i stand til at opdage, at farver opfattes forskelligt og skaber en slags reaktion hos de fleste mennesker. Det har dog været vanskeligt at præcisere præcist, hvad farver der får os til at føle, fordi det til en vis grad afhænger af kultur, tid og sted. Selvom der er fælles meninger om, hvordan farver påvirker os, kan vi være enige om, at de er af stor betydning, og at de ofte styrer os mere, end vi tror. Psykologer og forskere er ikke helt enige om, hvad farverne gør med os, men fælles er, at der er en indflydelse på vores følelser og opførsel.

Farve påvirker

Metoden til at påvirke mennesket fysisk og mentalt ved hjælp af farver kaldes kromoterapi. Denne viden har længe været kendt i mange gamle kulturer i Egypten, Persien, Tibet, Indien og Kina. I Vesten har farven til terapeutiske formål ikke været så udbredt. I begyndelsen af 1900'erne udviklede Rudolf Steiner en særlig brug af farver i kunst og terapi på baggrund af Goethes farveteori. Siden da har yderligere impulser givet farveterapi øget formidling. Lys og farver bruges i dag på forskellige måder, selv i etableret pleje i mange lande.

Kromoterapi, sommetider benævnt farvebehandling, kolorologi, farveterapi eller kromatoterapi, er en alternativ metode til medicin, der betragtes som en pseudovidenskab.

Gul farve

Stimulerer sanserne og gør tankerne klarere, lindrer depression, letter fordøjelsen, øger viden, styrker hukommelse og logisk tænkning samt læringsevne.

Blå farve Har en beroligende effekt på krop og sjæl. Velegnet til kreativ tænkning og meditation.

Grøn farve

Forfriskende og giver en afslappende effekt reducerer bekymring. Lindrer stresssymptomer og hovedpine, fremmer forsoning og tilgivelse.

Rød farve

Motiverer, opmuntrer og "giver fart" øget adrenalin. Fremmer lidenskab, vitalitet og følelse af velvære. Påvirker blodcirkulation og lunger.

Orange farve

Står for styrke, dristighed er en aktivitetsfarve.

Violet farve

Giver fred og ro.

Bourgogne farve

Inviterer til velvære.

Brun farve

Giver sikkerhed og tillid.

Turkis farve

Fremmer beslutningsevne.

indigo

Står for intuition og spiritualitet.