Sauna er god til muskler og led

Infrarød sauna er god til smerter og led.

I en infrarød sauna opvarmes kroppen direkte af den strålende varme, ikke med varm luft. Varmen trænger op til 3 gange så dybt ind i kroppen som i en traditionel sauna. Varmen når ca. 4,5 cm ind i væv og led og er meget effektiv til at blødgøre spændte og ømme muskler og lindre stivhed og smerter. Muskelkramper er længe blevet observeret at reducere ved brug af varme. Underliggende årsager til forstyrrelsen kan være skelet- eller neuropatologiske problemer. Infrarød sauna har vist sig at være effektiv

. Muskelproblemer stivhed, smerter og muskelkramper.
. Stela forårsager kroniske ledsygdomme gigt, gigt
. Stivhed i skuldre og nakke
. Wiplash (whiplash-skade)
. Kolde hænder og fødder
. Opvarmning inden fysisk aktivitet
Reumatisme og ledsmerter

Sauna lindrer gigt

Reumatoid arthritis er en almindelig sygdom, der rammer omkring 70.000 svensker årligt. Dette er en inflammatorisk sygdom, der mest rammer mennesker i middelalderen, men børn og unge kan lide af en særlig form for gigt, der kaldes Juvenile Chronic Arthritis. Der er flere kvinder end mænd, der får sygdommen, men der er også mange andre sygdomme, der angriber leddene, og ledsmerten kan være en sygdom i sig selv, eller det er et resultat af andre tilstande. Symptomerne kan undertiden komme snedigt med ømhed, stivhed og hævelse i hænder og fødder. Cirka 50% af de berørte kan sige nøjagtigt, når de bemærkede de første symptomer.

Hævelse i 3 eller flere fælles områder
Morgen stilhed i mindst 60 minutter.
Hævelse af det nærmeste led af fingerleddet
Symmetrisk hævelse, dvs. ikke bare i en hånd denne gang.
Reumatiske knuder.
Reumatoid faktor, RF, er fundet.

Reumatisme eller reumatiske sygdomme påvirker hovedsageligt muskuloskeletalsystemet, dvs. led, muskler og knogler. Men det er ikke hele sandheden. Reumatisme kan påvirke alt fra de mindste kar i øjnene til kroppens største led og vitale organer. Sygdommene kan være livstruende eller så milde som en almindelig forkølelse. Det er med andre ord ikke let at forklare under et samlende navn, hvordan og hvad gigt egentlig er. I dag er det almindeligt kendt, at en infrarød sauna lindrer disse lidelser.

De fleste reumatiske sygdomme er inflammatoriske. Dette betyder, at en betændelse er opstået, enten spontant eller som et resultat af for eksempel en skade eller infektion, som forårsager problemer. Der er også reumatiske tilstande, hvor ingen inflammation kan findes, men symptomerne kan skyldes andre mekanismer.

Reumatiske sygdomme er opdelt i et antal grupper i henhold til symptomer eller sygdomsmekanisme. De mest lignende sygdomme er i samme gruppe .

Forebygger ledssmerter og slidgigt

betændelse

De fleste reumatiske sygdomme er inflammatoriske. Hvad betyder betændelse?
Et temmelig beskrivende ord for betændelse kan beskrives som en varm, rød hævelse, der kendetegner et betændt område. Betændelse i sig selv gør ondt og er besværlig, men er det faktisk en beskyttelsesmekanisme fra din egen krop.
Betændelse er kroppens reaktion på at forsøge at reparere en skade. Skaden kan være forårsaget af en infektion, stærk varme eller kulde, kemiske stoffer eller almindelige sår.

Når vævet er beskadiget, begynder det at signalere til resten af kroppen og hjernen, hvad der er sket. De stoffer, der producerer signalerne, kaldes cytokiner. Signalerne kræver kroppens immunsystemceller, som er de hvide blodlegemer. En stor del af de hvide blodlegemer har til opgave at spise op fremmede stoffer og beskadiget væv, andre har til opgave at underrette andre hvide blodlegemer for at komme til angrebsstedet. Den tredje type danner såkaldte antistoffer (immunoglobuliner). Dette er en type protein, der har en overflade, hvor alle mulige indtrængende kan sætte sig fast og derefter blive angrebet af resten af immunsystemet.

Tegnene på betændelse er smerter, rødme, feber, hævelse og nedsat funktion. Rødheden og varmen skyldes mere blod, der strømmer til skadestedet. Hævelsen er et resultat af væske akkumuleret i området. Smerter opstår ved nervefibre, såkaldte smertereceptorer, når vævet er beskadiget. Der findes tegn i betændelse i varierende grad, og alle behøver ikke at være til stede, fordi der fortsætter betændelse.

Autoimmune sygdomme
Behandle autoimmune sygdomme

For at forstå, hvorfor kroppen undertiden starter betændelse, selvom der ikke er nogen skade på reparation, bør det være klart, hvad betændelse virkelig er.

I mange af de reumatiske sygdomme kaldes de autoimmunitet, der kommer fra "autos" på græsk og betyder "selv", dvs. de hvide blodlegemer (immunsystemet) har erhvervet sig, at kroppens egne celler og væv er fjendtlige, og derfor skal de ødelægges. . Dette gøres ved direkte angreb på kroppens egne celler eller dannes antistoffer rettet mod cellerne. Når der produceres antistoffer mod kropsceller, kaldes antistofferne autoantistoffer. En mulig forklaring på spørgsmålet om, hvad der udløser immunsystemet til at begynde at angribe sin egen krop, kan være, at kroppens celler har stoffer på deres overflade, der ligner stoffer, der findes på overfladen af for eksempel bakterier eller vira. Derefter forveksles kroppen og angriber også kroppens egne. Op til 1 million svensker har en eller anden form for gigtssygdom, hvoraf 1200-1500 af dem er børn eller unge, der er ramt af kronisk ledbetændelse. De fleste reumatiske sygdomme starter tidligt, så tidligt som 20-30 år. Den mest almindelige form for gigt er gigt (leddegigt), der rammer knap 100.000 svensker omkring 1% af befolkningen.
Der er mange ting, der ligger til grund for sygdommen, men hvad der er den oprindelige årsag til denne flerårs-sygdom er ukendt. Og da du ikke ved, hvad der forårsager dette forstyrrede immunsystem, er der heller ingen direkte kur. En infrarød sauna kan hjælpe og lindre symptomerne på sygdommen og er meget populær for dens egenskaber med dyb varme.