Infrasauna Karlslundsbadet i Landskrona

Smart IR sauna i Landskrona

b

Da afslapningsafdelingen på Karlslundsbadet i Landskrona skulle renoveres, var det oplagte valg at installere en infrarød sauna, i stedet for den gamle dampsauna, som næsten ingen brugte. Nu er infrarød sauna en naturlig del af oplevelsen på Karlslundsbadet!

b

Karlslundsbadet ønsker altid at have moderne og gavnlige produkter, der efterspørges af sine gæster. Uanset om det er nye filtreringsmuligheder til vand, vandrutsjebaner eller saunaer. Valget landede så naturligt på at bygge en ny moderne, sund og energibesparende infrarød sauna i afslapningsafdelingen. De valgte også at inkludere Himalaya-saltsten i saunaen med belysning bagved, for en afslappende følelse og sund for åndedrættet. Den infrarøde sauna på Karlslundsbadet er meget populær og er blevet en værdsat opgradering fra den gamle dampsauna.

b

"Vores velbefindende påvirkes af kvaliteten af den luft, vi indånder. Den smukke glød fra saltblokkene kombineret med varmen skaber en kilde til negative ioner. Negative ioner har en rensende effekt på luften. I århundreder har de gavnlige virkninger af salt på menneskers sundhed har været velkendte. Fra hele verden rejser folk til naturlige saltminer i Østrig, Tyskland og Himalaya for at nyde saltets positive effekter. Nu kan du også gøre det på Karlslundsbadet."
- Karlslundsbadets Facebook-side

Himalayasalt er et smukt materiale i saunaer

Omdannet dampsauna til en sund infrarød sauna b

Da kunden ønskede at beholde det hvælvede loft i det, der oprindeligt var en dampsauna, byggede vi alt nyt træmateriale på ydersiden af væggene, men forsøgte alligevel at holde saunaens stil på en pæn måde.

Saunaen er bygget med lyse, brede 125 mm vandrette Asp paneler og stærke ekstra dybe "Exclusive" sædebunde i asp for et solidt og solidt indtryk. At undtage hylderne har også den fordel, at du nemt kan løfte sædet op og komme ind under hylderne, til rengøring og lignende.

Den sorte varmeflade på de infrarøde paneler opfanger de sorte fliser fra det hvælvede dampsaunaloft og giver et stilrent og ensartet indtryk. Valget af Himalayasalt som byggemateriale med belysning bagved giver saunaen en meget varm følelse, og medfører også en række sundhedsmæssige fordele. Siger Oscar Samuelsson, saunadesigner hos Luxway, som har designet saunaen.

b

Den infrarøde sauna er designet med smart energitænkning for at spare energi og hjælpe kommunen med at nå sine energieffektivitets- og klimamål. Efterår/vinter 2022- Så Landskrona by valgte at slukke for alle sine traditionelle el-slugende saunaenheder i svømmebassiner og sportsfaciliteter, fordi elsituationen i det sydlige Sverige var meget anstrengt. Det betød, at Landskrona by kunne spare 187.000 kW/t på årsbasis. Karlslundsbadet var ikke så påvirket af dette, da deres infrarøde sauna stadig kunne køre, da den forbruger mindre end en fjerdedel af hvad en traditionel el-sauna forbruger!

Rummelig sauna i Karlslundsbadets afslapningsafdeling

Foto: Karlslundsbadet