Infra-sauna anbefales ikke

Kontraindikationer for infrarød sauna.

 

Naturligvis bør infrarøde saunaer ikke bruges til at helbrede eller behandle en medicinsk tilstand.

Hvis du er diagnosticeret med en bestemt sygdom eller bruger receptpligtige lægemidler, skal du kontakte din læge for at kontrollere, at dine medicin eller din sygdom ikke er negativt påvirket af forhøjet kropstemperatur, blodcirkulation eller sved.

En akut ledskade bør ikke varmebehandles med en infrarød sauna i de første 48 timer, eller indtil varmen stiger og hævelse i leddet er forsvundet. Et kronisk hævet og varmt led reagerer kun meget svagt eller slet ikke på varmebehandling.
I tilfælde af akut infektion i tanden, led eller hud, bør varmebehandling ikke udføres. Under graviditet bør infrarød sauna ikke bruges, da det kan forårsage ubehag ved øget kropstemperatur og blodcirkulation.

I implantater som hofteled, knæled , plader, skruer, cerclage og margen negle opvarmes de ikke af de lange bølger infrarøde stråler og påvirkes ikke af den infrarøde sauna. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte din læge. Hvis der oplever smerte i nærheden af et implantat i forbindelse med en infrarød sauna, skal brugen naturligvis afbrydes. Silikonimplantater såsom næse- eller øreudskiftning såvel som bryster absorberer de infrarøde stråler. Silicium smelter dog først ved 200 grader C (en infrarød varmeapparat varmer mellem 40-60 grader C) Infrabasu forårsager ikke nogen skade eller nogen negativ indvirkning på disse implantater. Kontakt dog din læge eller repræsentant for implantatproducenten, hvis der er usikkerhed.

Brug af en infrarød sauna bør normalt kun medføre en behagelig følelse, hvis du oplever smerter, eller hvis en eller anden tilstand forværres af brugen af den infrarøde sauna, hvis du ophører. Ir-sauna er ikke egnet til dig på dette tidspunkt.

Hvis du har spørgsmål om en bestemt årsag til brug af infrarød sauna, bedes du ringe til os og bede om at tale med et ben, sygeplejerske for lettere spørgsmål tlf 031-899080.