Hvad er turmalin

Tourmaline er en saunaserie, der kombinerer kulfibervarmere med turmalinsten.

Stenene er stilfuldt placeret i rækker langs kulfibervarmerne bag et saunaindbygget ryglæn.

Turmalin er et naturligt forekommende mineral med unikke elektriske egenskaber, der er baggrunden for de mange positive sundhedseffekter forbundet med denne bemærkelsesværdige sten.

Turmalin er kendt for at generere en svag elektrisk strøm, som producerer infrarøde stråler og omdanner fugt i luften til negative ioner.
I modsætning til mekanisk producerede negative ioner, er de naturligt genereret af turmalin. Det er disse negative ioner, der er en af hovedårsagerne til, at de er mange gavnlige virkninger af mineralet

De naturligt producerede negative ioner sætter kroppen i en svagt basisk tilstand, hvilket er optimalt for helbredet.

Sundhedseffekter - båret på kroppen menes turmalin at forhindre kolesterolkoagulering og opbygges i blodkarrene. Celler i hele kroppen forbedres, og immunfunktionen forbedres af turmalin. Det menes også at rense blodet, stimulere det autonome nervesystem, berolige stressede nerver og fremme god søvn.

Turmalinsten giver infrarød varme

Mere information om turmalin

I vores saunaserie med turmalin tilbyder vi en sauna , hvor de infrarøde kulfibervarmere kombineres med turmalinsten. Turmalin er et mineral, der har mange særlige egenskaber og længe har været anset for at være sundhedsfremmende. Turmalin er et naturligt mineral sammensat af kalium, natrium, magnesium og kobber.
Af alle de mineraler, der findes på jorden, er turmalin unik ved, at den har en permanent pyroelektrisk kapacitet, dvs. modtager en elektrisk ladning, når den opvarmes. Ændringen i temperatur betyder, at positive og negative ladninger bevæger sig til modsatte sider gennem såkaldt migration og dermed etableres et elektrisk felt.
Turmalin er derfor blevet kaldt polaritetens mystiske krystal. Uanset om stenen er slebet eller knust, kan den stadig overføre strøm.

Tormalin-stenene udsender negative ioner, som giver en ren og frisk luft i saunaen. Den svage strøm genereret af turmalin omdanner fugten i luften til negative ioner på en helt naturlig måde. Partikler i luften tiltrækkes af de negative ioner, ofte kaldet anioner, og binder sig til dem. Partikler i luften sætter sig fast på disse ioner og bliver opladet herigennem. Efterhånden har flere partikler klumpet sig sammen og når det bliver for tungt, falder det ned. De nu ladede partikler ender på gulvet eller andre overflader, som du kan støve af. Dette fjerner de luftbårne forurenende partikler fra luften og ender ikke i kroppen via vores lungesystem.* (En ion er et atom eller et molekyle, der har over- eller underskud af elektrisk ladning. En negativt ladet ion kaldes anion).
Undertrykker elektromagnetiske felter.
I de senere år er turmalin blevet nøje undersøgt for dets potentiale til at modvirke virkningerne af elektromagnetiske felter, som menes at være skadelige. Forskere formoder, at den svage elektriske strøm, der genereres af turmalin, dæmper elektromagnetiske felter i umiddelbar nærhed.

Positive infrarøde bølger

Positive sundhedseffekter

Turmalin har også den unikke egenskab at udsende naturlig stråling i form af langbølget infrarød energi. Vand kan absorbere infrarød stråling fra en ekstern kilde. Dette fænomen kaldes resonansabsorption. Kroppen absorberer let de infrarøde stråler. Disse stråler hjælper med at udvide kapillærerne og derved forbedre blodcirkulationen og give et forbedret immunsystem. Kroppen skifter til en let basisk tilstand, hvilket giver gavnlige effekter som revitalisering af cellerne, forbedret stofskifte, lindring af træthed, træthed og smerter mv.

En række sygdomme anses for at være afledt af ubalanceret pH i kroppen. En forkert syrebasebalance påvirker alle funktioner i kroppen, f.eks. energiproduktion, immunforsvar, nervesystem, hormonsystemets afgiftning og stressniveau.
Det du gerne vil undgå er en for lav pH, vores livsstil giver os et overskud af syre i vores kroppe. Dette overskud belaster kroppen mere og mere og forårsager til sidst skader på væv, organer og almentilstand.
Vi lever og dør på celleniveau. Vores kroppe består af omkring 75 billioner celler. For at disse celler skal forblive sunde og producere energi, skal de leve i et svagt alkalisk miljø (kropsvæskerne).
Førende biokemikere og medicinske fysiologer har anerkendt balancen mellem surhed og alkalinitet som det vigtigste aspekt af en fysisk krop. De har længe vidst, at opretholdelse af en alkalisk pH er afgørende for cellulær sundhed.
Slutproduktet af cellulært stofskifte er surt stofskifteaffald, noget produceret af alle celler, der selv udfører deres egen åndedrætsfunktion. Vores kropssystem arbejder på at holde vores blod og væsker, der omgiver vores celler, let alkaliske.
Processen med metabolisme, fordøjelse og forbrænding af fødevarer og affaldsprodukter, disse affaldsprodukter er sure. Under de bedste forhold kommer vi af med de sure affaldsstoffer gennem vejrtrækningen, nyrerne, tarmene og huden.

Selv under de bedste forhold med diæter, der indeholder basisk-fremmende fødevarer og regelmæssig motion, ophobes de sure affaldsstoffer i vores kroppe.
Luftforurening, forarbejdede fødevarer, pesticider (pesticider) og for meget stress hjælper med at opbygge affald. At facilitere og skabe et miljø, hvor kroppen for støtte til at nå en alkalisk tilstand kan så effekter nævnt ovenfor og skabe sundhed og velvære. Vi har både infrarød varmemadras og infrarød kropsvarmere med turmalin sten.