Byg en sauna

Byg en sauna, dette skal huskes

Når du planlægger at bygge en sauna og bygge hvert "panel for panel" er der en masse ting at overveje.   God planlægning giver et fremragende resultat, siger du normalt, og der er meget at tænke på, inden konstruktionen startes. Her finder du nogle retningslinjer, og hvad du skal overveje, når du bygger en sauna .

størrelsen            "Hvor mange mennesker vil bruge saunaen på samme tid"

prisen                 "Beslutningen om materialevalg og design"

placering         "Den indvendige lofthøjde i saunaen"

Saunaenhed "Den rigtige samlede styrke for det volumen, du har"

ventilation           “Korrekt ventilation giver de bedste sauna-bade”

saunadøre         "Moderne eller klassisk look"

Bastulave             "Holdbarhed og let at rengøre"

Sauna panel "Luksus vægpanel eller traditionel"

Saunategning "letter arbejdet"

Hvis du ikke har til hensigt at vælge et klar-til-brug sauna rum og bygge en sauna fra bunden af, her er nogle ting, du skal huske på, her forklarer vi mere.

Valg af det rigtige sted i din sauna?

Hvor du vælger at bygge en sauna er helt op til dig og du dybest set kan bygge den hvor som helst, det eneste reelle krav er, at indersiden af saunaen ikke skal være mindre end 190 cm i indvendig loftshøjde, og at enheden, hvis den drives af elektricitet, ikke er i nærheden og bruser.

Loftshøjden på en sauna er vigtig.

I 1960'erne og 1970'erne var det populært at bygge en sauna, der var stor og med en høj lofthøjde undertiden op til 2700-2800 mm, men så var elen også billig, så du ikke var meget opmærksom på elforbruget. Med et stort rum var rummet med tiden fyldt med forskellige ting, som du kan opbevare i hjemmet, sko, tøj osv., Og dermed blev saunaen ikke så nem at bruge. På den anden side tager det lang tid at opvarme og koster en masse penge. I dag bruges en sauna mere som et sundhedsværktøj eller til ren nydelse, og så skal man være klog i sin vurdering af lofthøjden i sin sauna.

En eller to højder på en sauna?

Der er ingen regel, hvis det skal være nøjagtigt 2 højder på sauna bordet (bænk). Hvis du nu planlægger at have en indvendig lofthøjde på 2200 mm og derover, kan det være godt med to højder, men vi ser, at flere og flere vælger den øverste lav i dag bare for at få loftshøjden og med det få en hurtigere opvarmning og en mere effektiv sauna, der er mere energieffektiv.

Størrelse betyder noget

Når du bestemmer saunaens højde, skal det ikke være, fordi du skulle rodet med dine venner over krebs, men du skal have en effektiv sauna hele året rundt er vores anbefaling. Overvej, hvordan du og din familie vil bruge det, og hvor mange mennesker der normalt passer på samme tid. Størrelsen, det vil sige det samlede volumen af en sauna, er relateret til hvilken saunaovn, du skal vælge for at få den mest effektive sauna.

  Saunaenhedseffekt og funktion.

Alt for ofte får vi et supportspørgsmål fra kunder, der er blevet anbefalet forkerte saunaovner med det resultat, at det tager meget lang tid at opvarme, eller at varmen ikke er en blød og behagelig varme. Oftest kommer dette fra det faktum, at sælgeren ikke tog hensyn til det samlede volumen i saunaen eller ikke regnede med, om kunderne har fliser eller store glasoverflader i deres sauna. For hver kubik i din sauna skal du forvente at have 1 kilowatt pr. 1,3 kubik rumvolumen. Et eksempel 2 x 2 x 2 meter = 8M3 /1.3=, du skal have mindst 6,15 KW til din saunaovn. Dette er de anbefalede samlede effekter fra producenterne, og derefter er de baseret på en "normal sauna" med træpanel og trædør og med den rigtige isolering i væg og loft. Så hvis du bygger en sauna med meget glas eller med fliser som vægkonstruktion, kræver det en større effekt på enheden end den anbefalede lydstyrke på saunaenheden. Som tommelfingerregel kan du bruge til hvert m2 glas / fliser, så du skal tilføje mindst 0,5 til 1 KW. Hvis ovenstående saunaeksempel skulle have en vægoverflade på 2x2 meter glas, skal du øge enhedens effekt med ca. 2 til 4 KW.

Funktionen af en saunaovn

Hvis du nu har fundet ud af, hvilken effekt der vil være bedst for dig, er der andre ting, du skal overveje. Sådan styres enheden med on / off indstilling. Der er interne betjeningselementer, dvs. et tastatur på enheden med tænd / sluk og valg af varme eller en ekstern kontrol, der betjenes på et kontrolpanel, der normalt placeres på ydersiden af en væg. Med et eksternt kontrolpanel får du et bedre overblik over tidsindstilling og temperaturindstilling og med det også en sikrere sauna, når du ikke "glemmer" at slukke saunaen efter brug. De eksterne kontrolpaneler sender et signal til varmeapparatet og temperatursensoren i saunaen om, hvilken grad du har indstillet den til, og hvor længe du vil bruge den. I dag er der et stort udvalg af kontrolpaneler med forskellige funktioner. Det højre betjeningspanel er det, der er tilpasset styrken på den enhed, du vælger. For nylig har vi også aggregater og kontrolfunktioner, der styres med en "app" i din mobiltelefon. Det er måske du, der normalt sidder i en bilkø fra arbejde og er lidt frosset og vil have saunaen klar til brug, når du kommer hjem.

Hvordan skal basesten stables?

Brug saunaen i den velkendte saunaovn, en solid bloksten beregnet til saunaovner. Bemærk, at det er forbudt at bruge porøs sten eller keramisk, let sten, da dette kan forårsage overophedning og beskadigelse af varmemodstanden i enheden. Start med at stakle bundstenene på bunden af enhedens stenbryst og på en sådan måde, at de understøtter hinanden, men også giver plads til luftcirkulation. Stenene må derfor ikke pakkes for tæt, men enheden skal stadig fyldes op omkring varmemodstandene. Når stenene er på plads, skal en første kørsel startes for at eliminere fugt og lugt.

Store stenkister med meget bundsten giver en blødere varme.

Det er sjældent, at en finn er forkert, når det kommer til saunaovner. De fleste finnere stræber efter at få en så blød og varm sauna som muligt. Du kommer langt med en stor stenkiste, og hvis du kaster en masse vand. Du får en blødere varme med et aggregat, der har et stenbryst, der er 50 kilo eller mere, det er vægten af grundstenen i aggregatet. Hvis du har en større stenkiste, plejer du normalt at sænke temperaturerne 65 til 75 grader, da vandet fordamper via en større mængde sten og derfor giver den blødere saunavarme.

  Hvor lang er stenblokkens levetid?

Brugen af en sauna er A og O, det afhænger ganske enkelt af, hvor meget du bruger den. Hvis du kun bruger saunaen et par gange om ugen, skal du skifte sten en gang om året. Du kan forlænge stenen ved at pakke stenene fra tid til anden, da de bryder sammen under brug og kan få stenmel til at bundfælde og forsegle, så det ikke har en god luftstrøm. En god luftstrøm giver enheden længere levetid. God luftcirkulation er en forudsætning for, at en saunaovn kan fungere korrekt, og modstandens levetid øges takket være modstandens lavere overfladetemperatur.

Få ordentlig ventilation i en sauna

Ventilation til en sauna er vigtig, og som tommelfingerregel skal du normalt placere enheden på samme side som ved døren, eller hvis du har et tillufshul i væggen under saunaenheden. En tilluftsventil placeres normalt direkte under enheden og har normalt en diameter på 125 mm og til større badesystemer omkring 300 mm i diameter. For en familie-sauna kan det være tilstrækkeligt at placere enheden ved siden af sauna-døren, når du falder et par millimeter under dørbladet, som giver ventilation. En udblæsningsventil skal altid have den samme diameter som tilluftventilen og skal placeres højt på væggen eller loftet, hvilket giver god ventilation af frisk frisk luft. Man skal ikke have udstødningsventilen direkte ude i det fri, da dette kan betyde, at saunaen ikke bliver varm med for høj luftudvekslingsudgang. Udstødningsventilen skal åbne i det samme område som hvor luften kommer fra. På denne måde fornyes luften konstant i det rum, hvor luften kommer fra, da det altid er et undertryk indendørs.

Byg en sauna og installer sauna-døre

Der er et meget bredt udvalg af sauna-døre af alle slags, fra de klassiske gamle trædøre til de mere moderne døre med aluminiumsrammer og hærdet glas i forskellige nuancer og farver. Hvad du skal se på er først og fremmest hvilken målestok du ønsker at have, når du bygger din sauna. Bemærk, at rammemålet ikke er det nøjagtige mål, som din dørs knivmål har, de er altid i en mindre størrelse. Rammer kan vælges i den samme type træ, som du vælger til dit sauna-panel, og hvis du vil bygge en mere moderne sauna, vil en dør med aluminiumsramme måske være mere passende for dig.

Med andre ord Bastulave, det vil sige saunabænken.

Når du begynder at tegne dimensioner på din sauna, ser du snart, hvilke overflader du har til sauna-gulvet. Vi er alle forskellige og har forskellige krav til, hvordan lavaen skal designes. Nogle ønsker at bygge en sauna med en "L" lav, det vil sige, det er en lang bænk med en kortere sidebænk meget som en "L". Andre vil måske have en "U" lav, og det er en lang bænk med sidebænke på hver side, ligesom en "U" simpelthen. Valg af materiale er vigtigt, hvis du leder efter en lang levetid og en dejlig bænk til at sidde på uden en masse skarpe kanter eller overflader. En basulave i et varmebehandlet træ giver en vedligeholdelsesfri bænk i mange år fremover og forhindrer også udseendet af "svedpletter". En sauna-krop skal behandles et par gange om året med sauna-rengøring og saunaolie for at få den bedste holdbarhed. Du kan vælge at bygge en lav med løs træ, eller du kan bestille færdige lav, der er lette at samle og klippe til dine egne dimensioner og derfor sparer en masse unødvendig byggetid.

Valg af sauna-panel

Når det kommer til sauna-panelet, kræver man, at panelet skal være i god stand, hvorved vi mener, at det skal være af holdbart materiale, der er næsten krølningsfrit. Kviste i panelet er noget, du vil undgå, da det svækker træets holdbarhed. Vægpanelet skal også være fri for harpiks, som bare kviste kan producere, når de opvarmes. Nogle foretrækker lette sauna-paneler som asketræ, mens andre foretrækker en mørkere panelvæg i for eksempel Al eller varmebehandlet træ. I den seneste tid er cedertræ også blevet et meget populært træk i saunaen, delvis til den gode duft og for den unikke vene af en ægte slags cedertræ. At opbygge en sauna med blandet træ er blevet moderne, hvorfor ikke have en dejlig grundmur i cederpanel eller en køleplade i varmebehandlet træ, som er en mørkere træ type blandet med et let asppanel.

Stort sortiment til dem, der vil bygge en sauna

I vores sortiment finder du, hvad du har brug for for at få et vellykket resultat. Hvis du ønsker hjælp og råd, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvis du har en sauna-tegning med dimensioner, kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget panel, lav og lister du har brug for. Derefter kan du få et tilbud fra os, vi har hjulpet mange mennesker med at få et godt resultat, når de vil bygge en sauna.

Her finder du de forskellige detaljer, du har brug for for at bygge en sauna