Bontorp

b

Når fokus er på bæredygtighed og miljø, er infrasaunaer den eneste rigtige saunamulighed på grund af deres ekstremt lave energiforbrug.

b

Boligforeningen Bontorp i Mölnlycke, kun 10 minutter fra Gøteborgs centrum, er et nybygget projekt for 55+ beboere i en urban oase. Med fokus på miljø, bæredygtighed og aktivitet. Projektet består af 87 lejligheder med en stor gård, der er opvarmet hele året rundt, med en petanquebane, palmer og frugttræer, perfekt til både afslapning og fællesskab. Bygningen har også et solidt spa-anlæg med fitnesscenter, pool, koldtvandspool, dampsauna og selvfølgelig en infrarød sauna fra Luxway.

Den infrarøde sauna startes nemt med et tryk på en knap, og når du trykker på knappen, tager det mindre end 5 minutter, før saunaen er varm og behagelig at bruge. Med et sådant system sparer du meget på energiforbruget i saunaen i stedet for at lade den stå tændt hele dagen.

b

"Vi valgte en infrarød sauna fra Luxway, da den er helt i tråd med vores fokus på miljø og bæredygtighed. Saunaen er meget energieffektiv, hvilket betyder, at vi sparer mange kilowatt-timer i forhold til en traditionel sauna. Vores beboere sætter stor pris på saunaen for de sundhedsmæssige effekter af en infrarød sauna, men også for afslapning, og at det er virkelig rart at gå i sauna." - Ulf Spennare, administrerende direktør Bo Aktivt i Sverige AB

Modern bostadsrättsförening med hållbarhetsfokus

Ny modern infrabastu, perfekt till bostadsrättsförening

b

Saunaen er moderne og stilfuld og bygget med tanke på energieffektivitet og nem vedligeholdelse. Saunaen er bygget med paneler og sædelameller i aluminium. Al har en mere rød tone og lidt mere liv end i en mere traditionel Asp, som er meget neutral. Dette blev valgt for at give en varmere fornemmelse i saunaen, da den ellers kunne føles kold med det lysegrå klinkegulv og de grå aluminiumsrammer til vinduerne. Med den varme fornemmelse bliver saunaen mere indbydende. Sædelav er vores Exclusive-lav med en let aftagelig sædeoverflade, så man kan komme til og rengøre hele gulvet og vedligeholde saunaen efter behov.

Til varmesystemer bruger vi vores egne kraftige og meget effektive Mica Wave-paneler og loftsvarmere for øget effekt og hurtigere opvarmningstid. Styringen er specialbygget med trykknapaktivering og en 30-minutters timer.

Saunaen ligger lige ved siden af en Hamam, eller dampsauna fra Tylö, som vi også har leveret til Bontorp. Vores egne elektrikere udførte installationen af både dampsaunaen og den infrarøde sauna.

-Siger Oscar Samuelsson, saunadesigner hos Luxway, som har designet saunaen.

b

Den infrarøde sauna er designet i tråd med Bontops fokusområder om bæredygtighed, miljø og aktivitet. Alt træ, der bruges i saunaen, er FSC-certificeret træ fra bæredygtigt skovbrug, hvor der plantes flere træer, end der fældes. Det infrarøde varmesystem bruger cirka en fjerdedel af energien i en traditionel sauna af samme størrelse, og når den aktiveres med en trykknap, bruger saunaen ingenting, når ingen bruger den aktivt. Når man fokuserer på bæredygtighed og miljø, er den eneste saunamulighed en gavnlig og energieffektiv infrarød sauna!

b

Lyxig bastuinredning i Al med vacker utsikt

Foto: Bontorp / Tornstaden