Hvad er Tourmaline

Tourmaline er en sauna-serie, der kombinerer kulfibervarmere med turmalinsten.

Stenene er stilfuldt placeret i rækker langs kulfibervarmere bag en indbygget sauna i ryglæn.

Tourmaline er et naturligt forekommende mineral med unikke elektriske egenskaber, der er baggrunden for de mange positive sundhedseffekter, der er forbundet med denne bemærkelsesværdige sten.

Tourmalin er kendt for at generere en svag elektrisk strøm, der producerer infrarøde stråler og omdanner fugt i luften til negative ioner.
I modsætning til mekanisk producerede negative ioner genereres tourmalinen naturligt. Det er disse negative ioner, som er en af hovedårsagerne til dem er mange gavnlige virkninger af mineralet

De naturligt producerede negative ioner placerer kroppen i en svag alkalisk tilstand, hvilket er optimalt for helbredet.

Sundhedsmæssige effekter - bæres på kroppen, menes turmalin at forhindre kolesterolkoagulation og opbygger sig i blodkarene. Celler i hele kroppen er befæstede, og immunfunktionen forbedres af tourmalin. Det menes også at rense blodet, stimulere det autonome nervesystem, roe stressende nerver og fremme en god søvn.

Turmalinsten leverer infrarød varme

Mere information om Tourmaline

I vores sauna-serie med Tourmaline tilbyder vi en sauna, hvor de infrarøde kulfibervarmere er kombineret med turmalinsten. Tourmaline er et mineral, der har mange specielle egenskaber og længe har været betragtet som sundhedsgivende. Tourmaline er et naturligt mineral bestående af kalium, natriummagnesium og kobber.
Af alle mineraler, der findes på jorden, er Tourmaline unik, idet den har en permanent pyroelektrisk kapacitet, dvs. modtager elektrisk ladning, når den opvarmes. Ændringen i temperatur får positive og negative ladninger til at bevæge sig mod modsatte sider gennem såkaldt migration, og derved etableres et elektrisk felt.
Tourmalinen er derfor blevet kaldt den mystiske polaritetskrystall: Uanset om sten er formalet eller knust, kan den stadig overføre strøm.

Tormalin-stenene udsender negative ioner, hvilket giver en ren og frisk luft i saunaen. Den svage strøm genereret af turmalin omdanner fugtigheden i luften til negative ioner på en helt naturlig måde. Partikler i luften trækkes mod de negative ioner, ofte kaldet anioner og fastgjort til dem. Partikler i luften bliver fanget på disse ioner og lades igennem det. Efterhånden klumper flere partikler sig sammen, og når de bliver for tunge, falder de ned. De nu ladede partikler ender på gulvet eller andre overflader, hvorfra du får lov til at støve. Således fjernes de luftbårne forurenende partikler fra luften og kommer ikke ind i kroppen via vores lungesystem. * (En ion er et atom eller molekyle, der har et overskud eller underskud af elektrisk ladning. En negativt ladet ion kaldes anion).
Undertrykker elektromagnetiske felter.
I de senere år er tourmaline nøje undersøgt for dets potentiale til at modvirke virkningerne af elektromagnetiske felter, som menes at være skadelige. Forskere har mistanke om, at den svage elektriske strøm genereret af turmalin dæmper de elektromagnetiske felter i det umiddelbare miljø.

Positive infrarøde bølger

Positive sundhedseffekter

Tourmaline har også den unikke egenskab ved at udsende en naturlig stråling i form af langbølget infrarød energi. Vand kan absorbere infrarød stråling fra en ekstern kilde. Dette fænomen kaldes resonansabsorption. Kroppen absorberer let de infrarøde stråler. Disse stråler hjælper med at udvide kapillærerne og forbedrer derved blodcirkulationen og giver et forbedret immunsystem. Kroppen skifter til en svag alkalisk tilstand, som giver gavnlige virkninger såsom vitalisering af cellerne, forbedret stofskifte, lindrende træthed, træthed og smerte osv.

En række sygdomme anses for at være afledt af ubalanceret pH i kroppen. En forkert syrebasebalance påvirker alle kroppens funktioner inklusive. energiproduktion, immunsystem, nervesystem, hormonafgiftning og stressniveau.
Hvad du vil undgå er for lav pH, vores livsstil giver os et overskud af syre i vores kroppe. Dette overskydende byrder kroppen mere og mere og genererer til sidst skader på væv, organer og generel tilstand.
Vi lever og dør på celleniveau. Vores kroppe består af ca. 75 billioner celler. For at disse celler skal forblive sunde og producere energi, skal de leve i et let alkalisk miljø (kroppens væsker).
Ledende biokemikere og medicinske fysiologer har anerkendt balancen mellem syre og alkanitet som det vigtigste aspekt af en fysisk krop. De har længe vidst, at opretholdelse af en alkalisk pH er kritisk for cellulær sundhed.
Slutproduktet af cellulær metabolisme er surt metabolisk affald, der produceres af alle celler, der selv udfører deres egen vejrtrækningsopgave. Vores kropssystem fungerer på, at vores blod og væsker, der omgiver vores celler, er let alkaliske.
Processen med metabolisme, fordøjelse og forbrænding af mad og affaldsprodukter, disse affaldsprodukter er sure. Under de bedste forhold slipper vi for de sure affaldsprodukter gennem åndedrættet, nyrerne, tarmen og huden.

Selv under de bedste betingelser med diæter, der indeholder alkalisk fremmende fødevarer og regelmæssig motion, samles de sure affaldsprodukter i vores kroppe.
Luftforurening, behandlede fødevarer, pesticider (pesticider) og for meget stress hjælper med at bygge videre på affaldet. For at lette og skabe et miljø, hvor kroppen til støtte for at nå en alkalisk tilstand kan derefter have effekter nævnt ovenfor og skabe sundhed og velvære. Vi har både infrarød varmemadras og infrarød kropsvarmer med tourmalin sten.