Elektromagnetiske felter, EMF til brug i saunaen

Fakta om elektromagnetiske felter

Elektromagnetiske felter

Elektromagnetisk felt sammenligning (EMF)

Luxway "Carbon Wave" -varmeren har et elektromagnetisk lavfrekvensfelt på 0,2-0,3 µT (ved 50Hz) ved varmeoverfladen og et fald på 50% på kun 8 cm.
Luxway " Vitaelight " -varmer er en mere kraftfuld varmeapparat, så når den har maksimal effekt genererer det et elektromagnetisk felt på 0,3-0,8 µT ved 50Hz, ved varmeoverfladen og et fald på 50% på kun 12 cm (reducer dette halvdelen, hvis du kører varmeapparatet ved en normal styrke på 70%).

Dette kan sammenlignes med en netledning, der er placeret i væggen, og som handler om: 1- 1,5 µT ved 50Hz målt uden for væggen, med et fald på 50% ved 15 cm, og disse kabler er du omgivet hele tiden. Produkterne i hjemmet, der genererer de mest kraftfulde elektromagnetiske felter ellers: Stikkontakt ca.: 0,5-0,8 µT, Hårtørrer 8 -25 µT (5 minutters hårtørring svarer til flere timer i en Luxway infrarød sauna), mobiltelefoner 0,2-0,5 µT, komfur og ovn 10-20 µT og flere andre husholdningsprodukter, især dem, der er drevet af en intern vekselstrømsmotor. Styrken af EMF-feltet i dit hjem eller kontor, som du opholder dig dagligt i lang tid, er i gennemsnit 0,11 µT eller 1,1 mG. I et fly opholder du dig i et felt på ca. 5 µT.

Sådan måles EMF

Når vi måler elektromagnetiske felter, måler vi 2 cm ind fra selve varmeapparatet. Flere producenter, der hævder at have dybest set EMF-fri infrarød sauna, måler sig midt i en sauna , langt fra varmeovnerne, hvor marken er på det stærkeste.

Anbefalinger til EMF

Vi anbefaler, at du læser mere i WHO-rapporten på EMF: http://www.who.int/peh-emf/about/en/what_is_emf_swademic.pdf
Kort sagt har selv stærke marker overhovedet ingen indflydelse på helbredet for det absolutte flertal af mennesker. Der er imidlertid et lille mindretal af befolkningen, der hævder at være elektrisk overfølsom og får midlertidig hovedpine eller lignende, når de udsættes for tunge felter.

(0,1 uT svarer til 1 mG)

EMF i husholdningsapparater