Effektberegning af elektriske varmeapparater

Vælg den rigtige saunaovn!

Valg af den rigtige saunaovn

En elektrisk saunaovn er en stor del af dit saunainteriør , og delvis er det vigtigt, at den er tilpasset størrelsen på en sauna, og samtidig er det en mulighed for at sætte din egen karakter i din sauna, med et stort udvalg, du kun kan vælge den stil på den saunaovn, der passer bedst til dig.

En sauna-varmeovn er hjertet i en sauna

Her finder du en række overflade, farve og form at vælge imellem alt fra den klassiske saunaovn til den dryppeformede, hvor stenkisten er fuldstændig synlig. Blandt saunaovnerne er det naturligvis god funktion og høj kvalitet med det mål at skabe den bedste saunaoplevelse.

Valg af effektbehov til elektriske opvarmere (kW)

Det er antallet af kubikmeter (m 3 ), der er grundlaget for hvor mange kW saunaen kræver.

Retningslinjer er 1 kW = 1,3 m 3      (antallet af kubikmeter i din sauna / 1,3 = kubikmeter antallet, der skal tilpasses enhedens strøm)

Yderligere faktorer til beregning af en saunaovn

Kubikmetervolumen i din sauna kan muligvis beregnes, da strømbehovet påvirkes af blandt andet af:

- Overflader i en sauna bestående af glas, beton eller fliser øger strømbehovet, og din saunavolumen beregnes med 1,2.

Saunavolumen x 1,2 = nyt beregnet antal kubikmeter / 1,3

Hvis du har store områder med materiale, der påvirker strømbehovet, kan der beregnes yderligere i henhold til. nedenfor.

Pr. Kvadratmeter (m 2 ) fliser, glas osv., Der er i saunaen, tilføj 0,5 kubikmeter (m 3 ) til det faktiske volumen af saunaen.

Pr. Kvadratmeter (m 2 ) glas eller uisolerede vægge, der vender ud mod huset, tilføjes 1 kubikmeter (m 3 ) til det faktiske volumen af saunaen.

Saunaisolering, er den isoleret nok?

Det er vigtigt at have en god isolering af en sauna i vægge og især i loftet. Hvis der ikke er nogen isolering, skal saunaens volumen beregnes med 1,5

Saunavolumen x 1,5 = nyt beregnet antal kubikmeter / 1,3

(Ovenstående beregninger er for en sauna til privat brug)

Om saunaopvarmning

Vælg ikke for stor strøm på din elektriske varmeovn. En stor enhed kan forårsage funktionsfejl. Enhedens funktion er, at der lægges sten til opvarmning på varmekilden (enhedens spoler). En god opvarmning af saunaen er baseret på, at enheden vil arbejde i lang tid for at lade stenlageret opvarme. Hvis du vælger for høj energi til dit rum, får du en tør og varm sauna, når enheden arbejder i kort tid på at opvarme stenene. Når "badende" vand hældes med en øse over stenene, stenene er virkelig varme, fordamper vandet, og fugtigheden i saunaen øges. Hvis du vælger en saunaovn med for høj effekt, bliver din sauna hurtigt varm, når temperaturen er nået, slukkes varmeren og arbejder derefter i kortere perioder. Dette kan føre til, at stenlageret bliver koldt, og under badning fordamper vandet ikke effektivt, du får en varm og tør sauna.

Det bedste sauna

Kun du selv ved, hvordan det skal være i din sauna at få den bedste glæde, der er ingen givne regler. Mest for tørre saunaer, de fleste synes ikke, det er en behagelig oplevelse, interessen går mod den mere fugtige sauna.

Almindelige temperaturer til baste i er 70-90 grader C.

Men hvilken saunaovn skal jeg vælge?

Om Narvi saunaovner

Gode saunavarmere, der er meget pålidelige, er finske Narvi, som har et stort udvalg både for den mindre saunaejer samt til store installationer i badehuse, svømmebassiner osv. Narvi har et stilfuldt look og en klassisk saunaovn, som er meget værdsat. I Narvi-familien finder du kontrol direkte via saunavarmeren eller via et eksternt kontrolpanel, som du kan oprette på en passende overflade omkring saunaen.

Om Sawo sauna varmeapparater

Hvis du ønsker både kvalitet og en lavere pris, har vi for eksempel SAWO, der kombinerer både lav pris og højeste kvalitet. Sawo er ligesom Narvi, en finsk virksomhed med mange års erfaring. I de senere år har SAWO løftet designet med mange nye saunaovner, men stadig til lavere priser. SAWO har også tænkt på brandbeskyttelse af deres "tårn" enheder, da de kan installeres direkte mod saunaen væg, hvilket gør enhederne pladsbesparende.

Om tyske EOS-saunaovner

EOS er Centraleuropas favorit, når det kommer til enheder kombineret med unik design og funktionalitet. EOS Werke, der kaldes virksomheden, fremstiller sine enheder i Tyskland og har en meget streng kontrol over fremstillingsprocessen, hvor der ikke kan forekomme kvalitetsmangler. EOS udgav sine jubilæumsmodeller for 2 år siden og med et helt unikt design, men produktionen er i en begrænset udgave. Hvis du vil have et jubilæumsaggregat, har naboen sandsynligvis ikke det samme om et år. EOS koster normalt meget mere end andre saunaovner, men du får noget helt unikt.

Om Huums drop saunaovner.

Huum er en saunaovn i sin egen klasse. Designet som en dråbe eller som nogle siger en ægform. Huums varmelegemer er monteret direkte på væggen og har en stor sten kiste, hvilket gør det ser meget unikt ud af, hvor det er på væggen. Huum har vundet designprisen gennem "Reddot award-2015" for sin moderne design og intelligente kontrolfunktion. Styringen udføres via en app i telefonen, hvilket betyder, at du kan tænde enheden på kontoret eller i bilen på vej hjem for at få saunaen varm og klar til en sauna til enhver tid. Huums udseende kommer fra naturens egen form som et dråbe.